Fabrieks getrainde experten

Vanzelfsprekend hopen we dat u er nooit gebruik van hoeft te maken. Maar het is natuurlijk wel geruststellend te weten dat onze technische medewerkers lokaal door de Duratech specialisten zijn opgeleid tot het zelfde niveau als de fabrieksspecialisten van Duratech in België waarmee we een professionele en doelmatige dienst na verkoop hebben kunnen realiseren die  een mogelijke uitvaltijd van uw warmtepomp tot een minimum beperkt.

Verzorgen van een 'vrije' waterstroom

Het verzorgen van een efficiënte waterstroom is fundamenteel voor uw warmtepomp. Klanten onderschatten soms hoe belangrijk een voldoende sterke waterstroom is. De meeste problemen die we tegenkomen hebben betrekking op een ontoereikende waterstroom naar de warmtepomp. Dit als gevolg van verstopte skimmermandjes, filterpompmandje en/of een verzadigde zandfilter.

Optimale warmte-uitwisseling

Warmtepompen zijn de meest effectieve en efficiënte manier om uw zwembad te verwarmen. Die  u dag na dag verzekeren van constante prestaties, ook als er geen zon is en zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. Onze technische experts weten alles over de chemie en fysica van warmte. De essentiële elementen om de professionele componenten van uw Duratech warmtepomp optimaal te laten werken, en kosteneffectief warmte voor uw zwembad te produceren. 

Opbouw van een professionele warmtepomp

We zullen u niet lastig vallen met ingewikkelde diagrammen en berekeningen. Maar zoals hierboven vermeld werkt de fysica voor overdracht van warmte alleen onder optimale omstandigheden. Waarvoor de juiste werking van de vier belangrijkste componenten te allen tijde nodig is. Met de verdamper (1) die warmte uit de buitenlucht haalt, de compressor (2) die het samenperst tot een hoge temperatuur en de condensator (3) voor de overdracht van deze warmte naar uw zwembadwater, na de expansieklep (4) begint dit hele proces weer opnieuw. (zie afbeeldingen onderaan)

Hoe het allemaal werkt

In het geval er onderhoud nodig mocht zijn dan weten we hoe het allemaal werkt. Direct al vanaf het begin met het stellen van de juiste diagnose tot aan de vervanging van het defecte onderdeel door een origineel Duratech reserveonderdeel toe. Wij hebben van de noodzakelijke reserveonderdelen voldoende op voorraad in Spanje.

1.


2.


3.


4.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang elk kwartaal speciale aanbiedingen, kortingen en het laatste nieuws voor uw zwembad!